vineri, 4 mai 2012

Aproximativ 30.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai

Aproximativ 30.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, iar staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche au avut un grad de ocupare între 80 şi 100 la sută, afirmă preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, potrivit Mediafax.
Martin spune, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că în această perioadă a existat o bună colaborare între mediul privat şi autorităţile centrale şi locale pentru organizarea mai multor evenimente care să atragă un număr ridicat de turişti.
"Această minivacanţă a fost dovada că se poate! Anul aceasta, colaborarea între mediul privat (asociaţii de promovare şi dezvoltare turistică, agenţi economici privaţi, alte asociaţii şi ONG-uri) şi cel public (autorităţi locale şi centrale) a pus în mişcare un mecanism esenţial pentru organizarea cu succes a vacanţei de 1 Mai. Fiecare a contribuit şi am reuşit să avem pachete atractive, staţiuni şi plaje amenajate, evenimente şi tot felul de activităţi care au atras pe litoral turişti de toate vârstele", a afirmat Corina Martin.
Ea a precizat că staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche au fost cele mai căutate, iar pe întreg litoralul s-au aflat în minivacanţa de 1 Mai aproximativ 30.000 de turişti.
"Evenimentele organizate în această perioadă au adus pe litoralul românesc în jur de 30.000 de turişti. Staţiunile aflate în topul preferinţelor turiştilor români au fost Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost între 80 la sută şi 100 la sută. Fără îndoială, numărul maxim de turişti a fost atins în staţiunea Mamaia, unde au fost organizate cele mai multe evenimente, însă turiştii au avut motive de distracţie pe întreg litoralul", a menţionat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.
Turiştii care au ales să petreacă sfârşitul săptămânii trecute pe litoralul românesc au avut parte de mai multe evenimente, printre care concerte, spectacole de modă, festival de zmeie, concursuri pe plajă, focuri de artificii, show-uri de lumini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.