vineri, 9 martie 2012

Cristian Petrescu: Hotelierii de pe litoral pierd turisti pentru ca nu vor sa ofere pachete all inclusive *Imaginea proasta a Romaniei aduce si beneficii - turistii pleaca placut surprinsi

Hotelierii de pe litoral castiga mai mult din mancare daca nu vand pachete all inclusive, desi acest sistem le-ar aduce mai multi turisti, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu joi, la targul de turism ITB Berlin, potrivit Mediafax.

"Parerea mea este ca pierd turisti si evident ca pierd, dar daca dansilor le convine sa tina hotelurile asa, fara all inclusive, si calculele lor releva ca merita asa, e afacerea dansilor. Cei care ar trebui sa ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil ca nu sunt atat de rentabile pentru ei cum sunt mesele daca le vand separat", a declarat Cristian Petrescu.

Ministrul Turismului a mai precizat ca hotelierii ar trebui sa inteleaga ca un profit mai mic de la mai multi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai putini turisti.

"Ramane acum la latitudinea lor, sunt agenti privati si noi nu le putem impune sa faca aceste pachete, in afara de o recomandare ca ar fi bine sa le faca, pentru a intra si pe alte piete", a adaugat ministrul.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a abordat si problema imaginii negative pe care Romania o are in randul turistilor straini precizand ca aceasta are oarecare beneficii. Potrivit ministrului, turistii straini vin cu asteptari foarte mici in Romania si pleaca placut surprinsi.

"Din discutiile pe care le-am avut cu turoperatorii germani nu ni se reproseaza prea multe lucruri. Majoritatea turistilor care vin in Romania prin acesti turoperatori [...] pleaca cu sentimentul ca au gasit cu totul altceva decat ce se asteptau, pentru ca au asteptari foarte mici si pentru ca lucrurile pe care le gasesc in Romania sunt diferite fata de ce asteptau ei", a precizat Cristian Petrescu.

Ministrul a adaugat ca strainii sunt multumiti de ce gasesc in Romania. "Faptul ca atunci cand te intorci din Romania ai sentimentul ca ai primit mai mult decat ce te asteptai cred ca e un lucru bun si pe care putem sa construim foarte mult in continuare", a mai spus Petrescu.

Sursa: www.hotnews.ro

Cazare pe litoral:
http://www.infokazare.ro/cazare-romania/dobrogea/cazare-constanta.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.