joi, 8 martie 2012

Record de turisti la munte

Peste 185.000 de accesari la punctele de transport pe cablu si 56.000 de masini au fost inregistrate in principalele statiuni si localitati turistice montane din Romania in week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte dupa sarbatorile de iarna, potrivit Ministerului Dezvoltarii si Turismului.
Clasamentul celor mai aglomerate statiuni si localitati este condus de Poiana Brasov, cu aproape 86.600 de intrari la punctele de transport pe cablu si in jur de 50.000 de masini inregistrate, Predeal (aproximativ 28.500 de accesari si 1.200 de masini) si Straja (peste 23.100 intrari si aproape 1.100 de masini), precizeaza Mediafax.
Clasamentul continua cu Borsec, Nucet, Parang, Azuga, Malini, Sugas-Bai si Ranca.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a derulat in ultimii ani investitii de aproximativ 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile turistice montane romanesti. In ultimii trei ani au fost construite 13 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii, au fost amplasate 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 22 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Sursa: www.wall-street.ro

In topul preferintelor turistilor s-a aflat Valea Prahovei.

www.infokazare.ro/cazare-romania/muntenia/cazare-prahova.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.